Daar ging ik. In mijn oude, roestende Ford Ka. Onderweg naar mijn manager en het indienen van mijn ontslag. September 2015. Ik had geen zekerheid, wel vertrouwen. Want inmiddels wist ik: de wereld is wel degelijk te vertrouwen.

Van ruis naar flow
Lang ervoer ik ruis, veroorzaakt door allerlei angsten. Vertrouwen ervoer ik toen ik in plaats van die angsten, liefde toeliet. Zelfs hormonale systemen kon ik daarmee herstellen. Ik heb geleerd om de ruis en daarmee de angsten in mijn lijf om te zetten naar liefde en vanuit daar flow te voelen en te ervaren. Daardoor sta ik nu wél met heel veel zin op uit bed. Ik denk er niet meer aan om situaties te vermijden of smoesjes te verzinnen om het leven te ontwijken. Ik doe bijna niet meer aan reclame. Vrouwen komen naar mij toe. En al vinden ze het heel erg spannend: ze hebben zóveel zin om aan de trajecten die ik creëer deel te nemen! Ik erken mijn eigen “zijn” en daardoor doen andere mensen dat nu ook. Dat was niet altijd zo. Want eerst was daar die ruis…

Controle
Tijdens mijn pubertijd leek de wereld een plaats die van zichzelf niet oké is. Daardoor ontstond er ruis in mijn hart en hoofd waar ik niets of niemand mee kon confronteren. Ik ontwikkelde een eetstoornis, om toch enigszins de controle te hebben. Maar hoe harder ik het gevecht met controle en angsten aanging hoe meer ik ervan in de ban was en ermee geconfronteerd werd. Mijn leven was gebaseerd op wantrouwen. De angstbrandstof die mij als kind werd toegediend voor de wereld was ook wat ik terug zag. In ontslagen, oorlogen, financiële tekorten en ziektes. Mijn huid werd letterlijk ziek. Het was de werkelijkheid van alledag.

SONY DSC

Liefdesbrandstof
Op een avond in 2015 lag ik met mijn man in bed. Ik vroeg hem: “Als we elkaar zouden verliezen, is er dan iets wat je nog nooit tegen me hebt gezegd?” Hij antwoordde: “Ja, wanneer ga je het nou eens doen”? Dat kwam binnen… Geloofde hij zó in mij? “Dat meen je niet” zei ik. De man met wie ik mijn leven deelde voorzag mij van nieuwe liefdesbrandstof. Vertrouwen.

Het bleek het enige wat nodig was om mij in die Ford Ka te zetten. De volgende ochtend ging ik. Onderweg naar mijn manager en het indienen van mijn ontslag. Onderweg naar hét pad wat voor mij klaarlag om bewandeld te worden. Ik kan dit, ik mag dit en ik zal dit gaan doen. Leven vanuit flow. Leven vanuit liefde. Leven vanuit vertrouwen.

Dag 2 video

Dansen
Ik las het boek “Dansen in de hemel” van Michael Pilarczyk. Niet alleen het boek, maar ook de schrijver raakte mij. Ik herkende bij deze persoon liefde en vertrouwen in het leven. Hij werd mijn levensleraar en leerde mij om vanuit vertrouwen succesvol te ondernemen. Hij zag mijn kunnen en erkende mij in mijn “zijn”. Hij leerde mij weer te dansen met het leven. Iets waarvoor je me ‘s nachts mag wakker maken. Als ik dans stroomt alles. Dat is liefde, vertrouwen en flow. En dat is exact wat ik nu in mijn werk doe. Ik heb inmiddels duizenden vrouwen begeleid om van ruis naar flow te gaan. Ik leer ze in mijn VIP trajecten om echt weer te dansen met het leven.

20150617-_S9A4778

Flow
Misschien herken jij die ruis wel. Dat je voor je gevoel nog zoveel moet “hebben” voor je er mag “zijn”. Dat je eerst nog promotie moet maken. Een schaal hoger moet komen. Een opleiding of meer klanten moet hebben voordat je vanuit flow mag gaan leven en ondernemen. De ruisangsten waardoor je mensen niet dichtbij laat komen. Die je belemmeren om liefde door je lichaam en leven te laten stromen. De hardheid die je nu nog aan de buitenkant voelt. Angst, onzekerheid en onmacht.

Hoe zou het zijn wanneer je juist van binnenuit die enorme kracht in jou mag voelen?
En deze mag inzetten om jouw “zijn” met de wereld te delen? Dat je voelt dat jouw buitenkant zacht is en juist de binnenkant enorm krachtig en sterk. Dat je merkt dat we door het aanwakkeren van jouw licht de wereld in brand kunnen steken. Dat je vanuit het volste vertrouwen gaat dansen met het leven. Hoeveel energie zou je daarvan krijgen? Hoeveel brandstof zou jou dat geven om te gaan doen wat jij echt te doen hebt?

Lieve groet,
Carolien

Self Care Life & Business Coach

molenaer Carolien

Wil jij ook kiezen voor een leven waarin jij de regie in handen hebt?

 

video-cursus

Gratis 3-delige video training voor drukbezette vrouwen

Vul je voornaam & e-mailadres in en ontvang direct de 1e video.